Klovnin sokerinen suru

Päärynästä tulee mieleen klovni. Älä kysy minulta miksi, tai jos kysyt niin saat luvan varautua epämääräiseen vastaukseen jossa sivutaan satukirjamuistoja ja sokerin karamellisointia.

Klovnista tulee mieleen syyskuinen vaahterapuu. Vaahterasta tammenterho. Sanoinhan ettei kannattaisi kysyä. Tammenterhoista puu ja pojat, Lastenlinnankadulla. Mikähän oli suurin pelkoni silloin? Pysyisinkö perässä korttelin ympäri, uskaltaisinko kiivetä yhtä korkealle, olla kuulematta huojuvien oksien nitinää? Uistimen koukkua en uskaltanut vuolla kämmennestä linkkuveitsellä, mutta ei uskaltanut serkkupoikakaan.

Isän eteen oli pakko uskaltaa, varovasti tasatahtiin, koukkujen väkäset päät kalanleukaan tarkoitetut, repivät ihoa minun vasemmassa, pojan oikeassa kädessä. En löydä jälkeä enää, en muista kohtaa jota kipu repi vaikkei muka mihinkään sattunut, korkeintaan nipisti.

Pitäisikö meidän keskustella, mikä on suurin pelkosi tänään? Edelleenkö sama, pysyä perässä, mahtua joukkoon, piilottaa pelko ja kipu. Päärynä tahmaa sormet niin kuin silloin, mutta silloin meillä oli sokeriset housunsivut, nyt kuorittu hedelmä talouspaperissa.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
"Pitäisikö meidän keskustella, mikä on suurin pelkosi tänään? Edelleenkö sama, pysyä perässä, mahtua joukkoon, piilottaa pelko ja kipu."
Miksi meidän pitäisi pelätä tunteita? Riittämättömyyttä? Elämää?

Ennemminkin kysyisin ovatko Hyväksyminen ja Oivallus Pelon vastakohtia? Pitäisi hyväksyä ensin itsensä, tehdä sinunkaupat, ihan niinkuin hyväksymme useimmat lähipiirin ihmiset, ystävät - puutteineen jokaisen.
Mikko Moilanen sanoi…
Koukkua ei pidä vuolla pois kädestä. Jos väkänen on uponnut ihon läpi, niin se kannattaa painaa vielä kerran läpi, jonka jälkeen kärki katkaistaan ja tynkä vedetään ulos sisääntuloaukostaan.
Anonyymi sanoi…
Mikolle: miehistä realismia, jota en voi muuta kuin ihailla. Teknisesti poistettu pelko säästää meitä paljolta, mutta perimmäisen pelonaiheuttajan poistajaksi ei moilas-niksit tepsi. :) Silti: ongelmia voi poistaa ja kipua lievittää moilasreseptillä. Kun haikailu ei auta, ryhdytään tuumasta toimeen.
viive sanoi…
Kiitos teille molemmille ohjeistuksista.

Epäilenpä Mikko silti että tuo neuvo muistuu mieleen sitten jos vielä joskus taituroin itselleni uistin-lävistyksen. :)

Suositut tekstit