Valosuukalojen ravintoympyrästä

Laiska taivas sadattaa kymmenen sentin riekaleita. Kuljen kämmenet ylöspäin, lapaselle läiskähtävän pilvenpalasen voi tuntea neuleen läpi. Puolessa välissä Aleksanterinkatua herahdan nauruun koska ihmetyksestä avonaista suutani yritetään tukkia ylhäältäpäin märällä nenäliinan kulmalla, joka kuitenkin saman tien sulaa kylmäksi noroksi, valuu leualta kaulalle.

Satusää. Töinen pahanuru on poissa kun kulmitan Senaatintorin nurkasta nurkkaan, silmillä on kiire alati laskeutuvan höyhenverhon kanssa. Kolmiulolumisade, paras. Vastaan kävelee ihmisen poikanen suu auki, kuin oseaaninen monni Thaumatichthys, hymyilen rohkaisevasti, jaamme nämä hiutaleet, molempien lasit märästä huurussa.

Kirjoittajapiirissä istun tietämättäni Andorran vieressä, joka vasta Timon kunniaksi istuttujen juomien äärellä paljastaa blogiminänsä. Kotimatkan kertailemme päivänsankarin kanssa verkottumisiemme historiaa, päivä on ollut pitkä mutta farkkujen alla sukkahousuista vapaa sääri nousee kevyesti pitkiin askeliin.

Jossain välissä taivas on tiputtanut lopunkin harmaan niskastaan, katu niellyt kaiken mukisematta. Kattojen päällä kuu. Melkein puolessa, kirkas sirppi kissan kynsi.

Aamulla menen näyttöön.

Kommentit

matkalla sanoi…
tänä aamuna satoi lisää räiskäleitä. mustarastaat huiluivat mustien oksien ja valkoisen lumen tiheikössä, kevätaamutaivas on kirkas vaikka taivas on pilvistä raskas. kaunista. lumettaa kuin ultima thulessa!
viive sanoi…
voivoivoi, mutta enää se ei ole satulunta. tuosta mitä näyttää ikkunan takana vihmovan kastuu ja kylmettyy oikeasti. olen kovin nirppa talven ystävä, täksi päiväksi kun toivoin taas kevättä ja kevyempää takkia..
matkalla sanoi…
etkö näe pilvien takana kajastavaa valoa? kevät on niin voimakas, ei sitä mikään pidättele. sen energia on joka puolella jo.
Timo sanoi…
Eilispäivän sankari kiittää kaikkia!

Thaumatichthys on muuten krotti eikä monni. :)
Timo sanoi…
Pakko lisätä, että tuli hieno varmistussana äsken: "tidtv".
viive sanoi…
Timotei, hyvä kun korjasit monnin krotiksi, semmoinen eläintietoteos olisi kyllä hyvä olla olemassa omassakin hyllyssä, syvyyksien maailma on niin kiehtova, jotenkin runollinenkin kaikessa menneessä elämässään jota se hellii.


hrtkvc, hartkoreveecee.. öhm?
Veloena sanoi…
Oi ja voi. Hemmetin remontti. Kaikki menee ohi, kaikki sakkaa. Joku kirjoittajapiirissä on Andorra, en tiedä kuka, unohdan Timon syntymäpäivän ja isän syntymäpäivän, hirvittää. Missä putkessa tämä kaikki sujuu? Pillissä, mehupillissä.
viive sanoi…
Mieluummin pajupillissä, kohta se viheltää kun kissat kiipeävät oksille asettuvat vaanimaan pääsiäisnoitia. Mutta voi Veloena, sinulla on ollut paljon enemmän kuin remontti, kyllä sen läheisesi ymmärtävät.

Suositut tekstit