Lehtivihreän katoavaisuudesta

Täti Vihreä en taida olla, onneksi Beskow kirjoitti myös Sinipunaisen. Murattikruunustani tippuvat vihreät kristallit, kasvi on kuihtunut olemattomaksi. Vain peikonlehti ja pelargonia tuntuvat tulevan toimeen kanssani, niin ja kaktukset.

Jos sinulla on neuvo miten murattia tekohengitetään niin lähetän kiitoksen paluupostissa.

Kommentit

Veloena sanoi…
Ei kai se ole patterin lähellä tai kirkkaassa valossa? Muratti on viileän kostean varjon kasvi.

Jos se on kovin huonossa kunnossa, ota pari versopistokasta ja pistä hiekkamultaan ja ruukun päälle lasilautanen tulitikkujen päälle... usein pistokkaat selviävät, jos emokasvi oireileekin.

On tietysti mahdollista, että muratissasi on loisiakin.
viive sanoi…
Mur on roikkunut keskellä huonetta katossa, ehkä tämä on liian valoisa asunto sille yksinkertaisesti, liian lämmin täällä ei voi olla koska lämpötila on korkeimmillaan parissakympissä, yleensä alle. Tutkin tuota onnetonta hetki sitten kun tulin kotiin enkä usko että siitä on enää edes pistokkaiksi.

Ennakoin poismenoa ja hain kotimatkalla herttaköynnösvehkan, katsotaan miten se selviää (en näyttänyt sille edeltäjänsä kuihtunutta olemusta ettei säikähtäisi), taitaa tosin olla samalla lailla viileän ja varjon ystävä.. Sen lehdet ovat kuitenkin kauniit, vihreitä sydämiä.
Jenni sanoi…
Minun murattini muuttui varsinaiseksi liaaniksi, kun kasvatin pistokkaan leveäsuiseen pulloon. Äiti kasvattaa murattinsa lasitölkissä. Murattiakvaario?
viive sanoi…
Kiitos Jenni, tuota pitäisi kokeilla, varsinkin kun muistan jossain myytäneen lasisia amppeleita. Olen jotenkin fiksaantunut ajatukseen että katosta pitää roikkua vihreää. Mur I on kuopattu, mutta seuraajansa.

Suositut tekstit