Kisuni onkin misu

"Näetkö, ei ole pippeliä?" Saksaan murtaen suomea puhuva eläinlääkäri näyttää minulle nukkuvan kissan alapäätä, nyökyttelen, juu ei, ei ole. Nukutettu kastroitu kollini heräisi lääkepiikkiunestaan tyttökissana, jätän harmaan kerän lääkärin pöydälle ja lähden asioille korvanpuhdistusoperaation ajaksi. Kävellessä tekstaan huvittuneena ystävällä, joka asiaa alkuunsa epäilikin, "oikeassa olit". Sukupuolesta viis, sydänsyrjä-rakkaudella odotan heräilevää kattia lääkäriaseman aulassa. Kaikki on mennyt hyvin, vasen korva pahempi kuin oikea, lääkekuuri ja korvatipat, kontrolli parin viikon päähän. Pikku pöhkö, huoahdan hiljaa.

Olen koomassa kolistellessani sporalla kotiin, roikotan päätäni kuljetusboksin ristikon edessä, tarkkaan että Tiulla on kaikki hyvin. Hentoa maukunaa lukuunottamatta kissa on rauhallinen. Kotona kopista astuu epävarmat tassut, syliin puskeva pää tuoksuu lääkärille. En malttaisi jättää tätä häntäpuolta viikoksi, mutta matka on tehtävä, koska se On. Odotan taivalta yhtä innolla kuin rinkkansa jo pakannut ystävä. Suu kääntyy hymyyn kun mietin näkyä takaapäin. Lauttasataman lippujonossa kaksi kikattavaa, hyvin juhlinutta, reppuselkäistä kolmekymppistä höpisevät jotain hupsiksista ja koittavat organisoitua matkalippuineen.

Kohti sunnuntaiaamua, kohti kesätyttöseikkailua!

Mutta sitä ennen vielä, lauantai ja monta halattavaa, jännitys venyttää hymyä kun mietin soivaa ovikelloa, toistuen avautuvaa ovea joka toimii kuin joulukalenterin luukku lapsena, hyvää joka avauksella. Ystäviä, sangriaa, kesäjuhlat jeejeejee

Kommentit

KK sanoi…
No, voihan peijakas! Veli olikin sisko. Melkein sanoisin hupsista, mutta kun ei kuulu kokemuksen piirin eikä siten sanastoonkaan.
sivuaskel sanoi…
Liikuttavaa! Tiedän mitä on sydänsyrjärakkaus - sen juuri kokeneena.
viive sanoi…
Karri, :) kyllä se taitaa sinunkin kokemusvarastostasi löytyä, eri nimikkeellä vain.

Niin Sivuaskel, elämä on ihmeellistä, tarjoaa meille välillä uskomattomia mahdollisuuksia.
KK sanoi…
En tunnusta. Mutta tikanpoikana tiedän, että kyllä kelpaisi. Ja sen, että tähän ei ole hymiötä. Tähän on. :)

xdylldit: sanoo jotain epäidyllistä?

Suositut tekstit