Firman

Otetaan neljästäkymmenestä kuuteenkymmentä punaista kravattia, varioiduin kuosein.

Otetaan pashminaa, strassia, lasihelmeä, huulipunaa, lakattuja kynsiä.

Jotakin punaista.

Laitetaan pikkumustaa, taikuri, istumajärjestys, punaviini, punaista lihaa, piparkakkuparfé. Kahvi, tee, punssi ja konjakki.

Oikein ajoitettuja nauruja.

Otetaan rennompi asento, lipsutaan työasioihin, huudellaan viereisiin pöytiin. Taputetaan olalle ja toimistusjohtajan joululaulutulkinnalle.

.. Vi-vill-ha-Le-fa-på-bordet! Vi-vill-ha-- ..

Otetaan lisää ja kaverille kans, otetaan kaikille hyville jätkille.

Taitellaan drinkkilippuorigameja, kuunnellaan korostuneen kiinnostuneesti pöytäseuralaisen työhistoriaa. Käydään tupakalla. Lisätään huulipunaa. Tilitetään madalletuin äänin. Tilitetään naistenvessassa. Tilitetään naulakoilla. Otetaan. Käydään tupakalla. Lisätään huulipunaa. Tilitetään.

Keskitytään katseen kohdistamiseen, lipsutaan kaula-aukosta, tanssitaan. Otetaan taas, viimeinen lippu. Pahoitetaan humalainen mieli. Väsytään juttuihin. Jatketaan jatkoille. Odotetaan että joku maksaa. Väsytään enemmän jos ei humalluta. Odotetaan narikkajonossa. Odotetaan taksia. Odotetaan aamuista oloa. Nukahdetaan harjaamatta hampaita.

--

Aamulla voidaan herätä olon vierestä, todeta vessan peilistä pään vaihtuneen narikkajonossa edellä huojuneen harakahtavan ilmestyksen kanssa, olla hiljaa vaan.
Ihan hiljaa vaan.

Kommentit

Miss Foxy sanoi…
pikkujoulut!
vietetäänköhän niitä muualla kuin Pohjoismaissa?
Veloena sanoi…
Oliko siellä mitään mitä voin syödä, vai kannattaako tankata etukäteen?
-rii- sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
-rii- sanoi…
Kuulostaa pelottava(n tutu)lta.
viive sanoi…
Voxi, uskoisin että vietetään, eteläisestä Euroopasta en ole kyllä varma.

Vee, se oli semmoinen perinteinen pönötysbuffé, eli perusvihreä salaatti, perunaa, juureskuutioita, punainen liha (taisi olla poroa) ja siihen (punaviininen?) kastike. En kyllä edes kysynyt kasvisvaihtoehdon perään, ehkä heillä olisi ollut jotain lisätä lautaselle. Niin, alkuruuaksi oli semmoinen siikapestorulla. Ihan tosi nälkäisenä ei kannata mennä.

Rii, ai teilläkin :) Pikkujoulut ovat omaa luokkaansa firmajuhlista. Meno hurahtaa ihan omalle tasolleen, ihmiset ovat valmiiksi erilailla virittyneitä ja osa normaaleista käyttäytymissäännöistä luiskahtaa pikkutakin vuorin väliin, unohtuu.
Dyro sanoi…
Meillä taas pikkujoulut ovat olleet smokki- ja iltapukujuhla, jossa ollaan oltu oikein erityisen korrekteja ja huomaavaisia kaikkia kohtaan ja avecit mukana. Loppuillasta ollaan moshattu juovuksissa kasariheviä ja poltettu sikaria. No, kerran yksi työkaverini oksensi, koska oli tankannut kotona pilaantunutta makkaraa ennen pikkujouluihin lähtöä ja saanut ruokamyrkytyksen.

Vähitellen smokit jne. ovat jääneet pois, ja tänä vuonna avecitkin pitää jättää kotiin. Olemme varmaan normalisoitumassa. Ehkä odotettavissa on aitoa örvellystä ja sitä kasariheviä (joka on kyllä hyvää biletysmusiikkia, eihän siinä mitään).
viive sanoi…
Vau, kuulostaa virkeän vaihtoehtoiselta, tuo. Voisin kuvitella että avecit rauhoittavat menoa jonkun verra sdfsa n.

Kah, Tiitu halusi sanoa sanasen, pöhkö marssi näppiksen poikki syliin. Terveisiä.

Mutta siis, pikkujoulut voivat olla ihan iloinenkin asia, kunhan tietää millä merkeillä mennään.

Suositut tekstit