Uusi kolmannes

Tyttö on uusi aamun tavoin. Hassua hymyä soijajugurtissa uivien verigreippilohkojen tavoin. Pientä pilvistä hymyä taivaan tavoin.

Muistaa äkisti kuinka kaksi pääskyä. Peilasivat toistensa kaaria, lensivät onnea saman punakantisen pöydän yli, eräänä aamuna jolloin rakkaudesta ei vielä puhuttu ääneen. Tyttö oli silloinkin hymyä, kolmannes kaikesta siitä, jolla yhdessä syöty aamiainen koristeltiin.

Tyttö on uusi kolmennes, koska onni ei ole mahdoton näin. Omin päin, aamuissa, pilvisellä säällä, jossa ei vieläkään kesää.

***
tiistaiaamusta Runotorstaihin

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Proosarunoa on mukava lukea, pidin runon ideasta. Ainoa kysymys koskee pistettä: miksi kolmannessa säkeessä on piste sanojen pääskyä ja peilasivat välillä? Piste tuo muuten sujuvaan runoon töksähtävän tauon.
Karri Kokko sanoi…
Veikkaan, että kirjoittaja jäi miettimään, tuleeko tähän nyt verbi yksikössä vai monikossa... ja päätti ratkaista asian tällä tavoin, luovasti. :)
Anonyymi sanoi…
Runo mietityttää minua edelleen - mikä on runossa hyvä asia. Ensimmäisillä kerroilla luin tämän perheen kuvauksena: vanhemmat ja lapsi aamiaspöydässä. Tänään tuo tulkinta ei minusta tunnu oikealta, pikemminkin kyseessä voisi olla parisuhteen kuvaus jollain tasolla. Mutta tuo kolmannes... Pitää vieläkin miettiä :)
viive sanoi…
Hmm, en tiedä kuinka paljon on järkevää selittää auki ajatusta runon takana, muttamutta. Ajattelin kolmea ystävystä.

Tuo piste. Se ei ollut siinä aluksi, mutta lisäsin sen koska minusta se nimenomaan rytmillisesti toimi paremmin näin. Huomaan käyttäväni tätä hieman maneerinomaisesti muuallakin.. ./

Ehkä tässä kohtaa olisi ollut syytä erottaa kappaleen aloittava lause omaksi säkeekseen. Silloin se tulisi mahdollisesti paremmin esille semmoisena tyhjästä putkahtaneena ajatuksenpätkänä jona sen kuulin ja kirjoitin.

Kiitos teille kommenteista molemmille, tämä on niin jännittävää kuin hauskaakin, kollekto-runoilla. :)
Anonyymi sanoi…
Huomenna on aihe uus! Minusta on hauska lukea kirjoittajan omia tulkintoja runoistaan, vaikka olenkin sitä mieltä, että lukija kokee runon omalla tavallaan, tulkitsee sen usein toisin kuin kirjoittaja on ajatellut.

Suositut tekstit