Makaamme kuin hylkeet laulaa ihana Tuure

Viikkoiltojen riekkumiset ovat pahimpia. Eilinen työporukan kanssa venynyt illallinen ja baarissa vielä venytetty yö tekevät herätyskellosta terroristin. Ilta oli mukava, työtoverit ovat. Tällä väsyneellä aamun hetkellä siitä kaikesta nousee silti mieleen lähinnä kalan silmän muisto.

Kreikkalaisravintolan illallispöydässä tutustuttiin ravintoketjun alkupäähän erään työtoverin makuun liian konkreettisesti kun grillattu välimeren ahven tarjoiltiin päineen silmineen salaattipedillään. Tyttö peitti kalan pään salaatinlehdellä ettei se olisi katsonut häntä ruokailun aikana. Mietin kalapuikkoja, sitten sitä miten suorakaiteen muotoinen kultapuikko uiskentelisi, elelisi evineen meren hiljaisuudessa kunnes jonain päivänä parvineen ajautuisi aurinkoryppyisen kalastajan verkkoon, mutten sentään sanonut ääneen, meillä kaikilla on ruokarajamme, tietenkin.

Pöydän ääressä ajauduin ajatuksissani hetkeä aiemmin päättyneen kurssitapaamisen aiheissa. Kun kiirehdin paikalta puhkuin intoa, pää imemistään uusista käsitteistä ja ajatuksista pörräten. Olen iloinen että menin mukaan, olen iloinen että koin tilanteen helpoksi, kun ystävä on kertonut kokevansa joukon perheenään, meinä, että ehkä minäkin tulisin löytämään jotain vastaavaa. Tärkeitä asioita jotka tapahtuvat, kierivät eteenpäin minä mukanaan.

Kommentit

Maurelita sanoi…
Hei - ihan asian vierestä, huomasin vasta nyt ton ilmasto.org -linkkisi, hieno homma !

Bon Week-end...

=)
Kati Parppei sanoi…
"Mietin kalapuikkoja, sitten sitä miten suorakaiteen muotoinen kultapuikko uiskentelisi, elelisi evineen meren hiljaisuudessa kunnes jonain päivänä parvineen ajautuisi aurinkoryppyisen kalastajan verkkoon"

Huima visio. Niinpä.
Veloena sanoi…
Kieriminen on ihanaa ja sujuu alamäkeen ylämäkeä paremmin. Pallon sisällä on erityisen hyvä olla, eivät kivet pistele.
viive sanoi…
Maurelita juu, se on hyvä linkki :) bon week-end pour toi aussi!

Aika harva varmaan pysähtyy miettimään mitä suuhunsa laittaa kaikkien eineslounaiden mukana, minä muiden mukana, ei ole aikaa on hyvä tekosyy. Ja kuitenkin, miten hyvä olo, sekä henkinen että fyysinen, tulee kun saa istua alusta asti puhtaista, tuoreista raaka-aineista ajan kanssa valmistetun aterian ääreen. Arjen utopioita-sarjaa kai, tämä. Ainakin minun pakastimettomassa taloudessani.

Kieriminen on erityisen ihanaa monen pallon rykelmissä, punaisia iloisesti poukkoilevia koko kadun leveydeltä.

Suositut tekstit