Pitkän kevään päättävässä perjantai-iltassa pyöräilen Haagasta Keskuspuiston halki kohti keskustaa. Vihreä tuntuu hyvältä iholla. Samalta kuin kuuden litran multasäkki kylkeä vasten, pehmeää kosteaa viileyttä. Multaa kannan, koska olen graduhuuruissa joskus pimeään aikaan tilannut verkossa pelakuun taimia ja unohtanut asian samantien. Pakettia kotiin kantaessa muistelen tilauksen suureksi, mutta kotona selviää, onneksi, että kolmea kotiutunutta tainta lukuunottamatta muut tilaamani on myyty puutarhasta loppuun. Orange fizz on lilliputti kahden komeanuppuisen serkkunsa, Patricia Andrean ja Red Pandoran rinnalla. Kaikki kolme ja isän vanha viiksekäs, joka jo taas kukkii, pääsevät ulkomajoitukseen.

Eilen oli viimeinen tentti, jonka oli tarkoitus olla viimeinen, mutta koska 4Q ei integroituna ole Q:n neljäs potenssi vaan 2Q^2, tulen luultavasti derivoimaan ja integroimaan jatkossakin, joka on syksyksi kääntyvää kesää sitten joskus. Siihen asti olen melkein vapaa.

Ja tänään kellohelma, ehkä pyöräilyä yössä.

Kommentit

lupiini sanoi…
Onnea viimeisestä tentistä, nuo omnipotentit kirjainnumerot herättävät pelonsekaista kunnioitusta, kuinka niitä voi osata?

Humpsis tuota puutarhalinkkiä, Annalassa viime viikolla jätin taktisesti pelakuuhuoneen kokonaan väliin, mutta nyt huomaankin surffaavani pelakuurnia ihan innolla ja selvitteleväni jo tilauskäytänteitä :)

Vancouver Centennialini muuten juuri kukki, ensimmäinen spessu-pelakuu jonka olen saanut kukkaan!
viive sanoi…
Juu se oli lykky että osa taimista oli loppu, mihin niiden kanssa olisin joutunut.. Onneksi kuitenkin tuli tuo Patricia, se on tulppaanipelakuu mikä on minusta jännä yhdistelmä. Odotan nuppujen aukeamista.

Eilen hain Stockalta orvokkeja, joita ei ollut, mutta ostinkin mukaani kolmen pelakuun paperikassin ajatuksena istuttaa pinkit söpöstelijät täksi kesäksi ulkolaatikkoon.

Pitää joskus tulla tervehtimään V.C.tä.

Suositut tekstit